Visum Thailand

Naast je inentingen is het belangrijk om een visum voor Thailand te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verrassingen in het land van bestemming!

Visum Thailand?

Alle Nederlanders die langer dan 30 dagen in Thailand willen blijven hebben een visum Thailand nodig. De meeste kiezen voor een toeristenvisum. Als je langer dan 30 dagen blijft kan je er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade in Den Haag (Laan Copes van Cattenburch 123, Den Haag). Er zijn echter ook genoeg online visumbureaus die het snel en gemakkelijk voor je regelen.

Als je korter dan 30 dagen in Thailand blijft krijg je automatisch een visum op het vliegveld. In het vliegveld krijg je de juiste formulieren die je in moet vullen. Vul dit gelijk in want dit scheelt lange wachtrijen bij aankomst op het vliegveld. Als je over land Thailand binnen komt krijg je maar een visum van 15 dagen!

Benodigdheden Visum Thailand

Hoe lang je ook in Thailand blijft en welk visum je ook haalt, je moet altijd een aantal dingen in orde hebben wil je überhaupt je visum krijgen. Dit zijn onder andere;

 • een paspoort dat minimaal nog 6 maanden geldig is bij terugkomst;
 • een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier.
  • Blijf je langer dan 30 dagen heb je ook nodig;
   • twee recente pasfoto’s in kleur;
   • een kopie van je ticket en een hotelbevestiging;

Als je je visum in Nederland regelt (en dus langer dan 30 dagen blijft) krijg je een visum voor 60 dagen. Dit visum kan je tevens verlengen met 30 dagen.

Kosten Visum Thailand

De meeste zullen geen kosten hebben voor een visum Thailand aangezien je deze automatisch bij aankomst krijgt wanneer je korter dan 30 dagen verblijft. Blijf je langer in Thailand dan  heb je verschillende soorten visa. Dit zijn de belangrijkste;

 • Tourist Visa 1 Entry; visum is 3 maanden geldig en kost ongeveer €30.
 • Tourist Visa 2 Entries; visum is 6 maanden geldig en kost ongeveer €60.
 • Tourist Visa 3 Entries; visum is 6 maanden geldig en kost ongeveer €90.