Pattaya

Pattaya is zon, zee, strand… VAKANTIE! Dat is het gevoel waar Pattaya voor staat en wil staan. Mensen komen niet voor de cultuur maar voor het mooie weer. Geschiedenis, cultuur of traditie; dat vindt je hier namelijk weinig. Party scene, massagesalons, bars en feesten des te meer.

Pattaya

Het is één van de grootste en bekendste badplaatsen in Thailand. Het eten is hier bijvoorbeeld van bijzonder hoog niveau, de stranden erg gezellig en het nachtleven is daarnaast uitstekend! 
De stad is gebouwd rondom Ao Pattaya, een brede halvemaanvormige baai. Nog geen 50 jaar geleden was Pattaya niet meer dan een klein vissersdorp maar al snel veranderde dat toen de Amerikanen Pattaya ontdekte. Het duurde niet lang voorday het samen met Hua Hin één van de eerste badplaatsen in Thailand werd. De stad veranderde van een klein vissersdorp tot één van de belangrijkste steden van Thailand.

Jaarlijks trekken zo’n 5 miljoen mensen richting Pattaya op zoek naar zon, zee, strand en feest (en sommige wat meer). Het zijn niet alleen de toeristen en voornamelijk Russen en Oost Europeanen die hier lopen. De laatste tijd weten ook steeds meer locals Pattaya te vinden als weekendje weg. Verwacht hier geen backpackscene of gezellige familie uitjes. De meeste mensen zijn hier om te feesten en te luieren, of ze zijn op zoek naar liefde; betaald of onbetaald. De stad is een bijzondere mix van stripclubs, fancy restaurants, een rosse buurt en zon, zee en strand.

Reizen naar Pattaya?

Is er dan als échte reiziger of backpacker niks te doen in Pattaya? Het valt naar onze mening niet te vergelijken met steden als Bangkok of Hua Hin maar als je goed zoekt zijn er wel degelijk leuke dingen te doen in deze bijzondere stad. Zo kan je bijvoorbeeld naar Underwater World (hoewel je in Thailand zelf een paar van ’s werelds beste duiklocaties hebt), naar de dierentuin of gewoon shoppen in één van de vele winkelcentra in Pattaya. Daarnaast is het strand gezellig als je van een feestje houdt. Op het strand vind je werkelijk van alles, van winkels tot discotheken. Als je een rustiger strand zoekt kan je beter naar Jomtien Beach in het zuiden van Pattaya.

Moet Pattaya op je to-do lijstje staan van Thailand? Eerlijk gezegd niet. Maar mocht je in Bangkok zijn en op zoek zijn naar een wild nachtleven en een bijzondere stad aan het strand; dan is Pattaya misschien wel de uitkomst!