Overnachten Thailand

Voor het overnachten Thailand heb je meer dan genoeg mogelijkheden. Accommodatie vindt je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar dure vijf sterren hotels, de goedkopere guesthouses of zelf een homestay, in Thailand is het allemaal mogelijk. Er zijn ontelbaar veel guesthouses, hostels, bungalows etc. door heel Thailand. En het mooie van dit alles is, is dat het allemaal online te boeken is. Zeker als je bijv. luxe wil slapen aan het strand van Koh Phi Phi is het verstandig om van te voren te boeken. Overnachten in een hutje in de bergen in het noorden, bijv. Pai, van Thailand kan meestal wel op de bonnefooi zonder reservering. In het hoogseizoen kan het verstandig zijn om overal van te voren te reserveren. Er zijn in Thailand nog weinig ‘rustige’ bezienswaardigheden te vinden.

De keuze qua overnachten Thailand is reuze; guesthouse, hotel of bungalow. Lees hieronder onze aandachtspunten voor het overnachten in Thailand en het boeken van deze accommodatie.

Kosten overnachten Thailand

Lowbudget of luxe hotel, een homestay of toch maar dat guesthouse? Wat kost het overnachten in Thailand nou precies? Als je lowbudget reist en slaapt in guesthouses dan kan je in principe overnachten voor €5 voor een privé kamer (2 persoons) met badkamer. Mocht je een beetje kunnen onderhandelen of goed zoeken kan het misschien nog voor minder. Verwacht uiteraard geen wonderen van deze kamers. Gemiddeld ben je, afhankelijk van het seizoen zo tussen de €10 en €15 per nacht kwijt. Als je wat luxer wil slapen in hotels kan je dat zo gek maken als je zelf wil. Hotels in Thailand zijn er werkelijk in alle soorten en maten.

Eerste nacht boeken?

Misschien wel de vraag die elke (beginnende) reiziger zich afvraagt. Moeten we de eerste overnachting wel of niet reserveren / boeken? Wij vinden het zelf wel prettig. Maar er zijn ook genoeg mensen die het niet doen. Bijna alle accommodaties in Thailand kan je de eerste nacht gewoon bij aankomst regelen. In praktijk is het echter wel lekker om niet naar accommodatie te hoeven zoeken na een lange vlucht van 13 uur of langer. Als je reist naar Thailand is de kans groot dat je in Bangkok aan komt. Dan weet je dus waar je de eerste nacht bent. Nu is er genoeg te vinden in Bangkok, maar als je uitkomt op Ko San Rd en de hele nacht geen oog dicht doet had je misschien toch liever iets gereserveerd. Hou er overigens rekening mee dat sommige hotels of hostel gewoon niet reageren op jouw mail of reservering. Doe dit dan ook via een booking website zodat je zeker weet dat je gereserveerd hebt. TIP; na een lange reis is een iets luxer hotel of guesthouse misschien geen overbodige luxe.

Homestay Thailand

Een andere leuke optie om eens te proberen als je in Thailand bent is een homestay. Dit houdt in dat je bij de lokale bevolking thuis slaapt en eet. Dit soort overnachtingen maken je reis extra bijzonder. Je leert de lokale bevolking met al hun tradities goed kennen en hebt vaak een onvergetelijke tijd vanwege de enorme gastvrijheid. Je kunt dit zowel luxe als basic doen. De basic ervaring kom je echt bij de bergvolken thuis waar je nog op rieten matjes slaapt en buiten in de rivier “doucht”. De luxe variant is vaak wat prettiger. Je verblijft in een prettige omgeving die toch anders aanvoelt dan een standaard hotel. Reizigers die het proberen en ervaren spreken vaak over een ontzettend leuke ervaring die hun reis absoluut leuker maakte. Lijkt het jouw wat om tijdens je reis eens een homestay te doen? Kijk dan eens bij : Lha’s Place Homestay, Bed and Breakfast, Vakantiehuizen

Lha’ Place biedt u kwaliteit en veiligheid voor een aantrekkelijke prijs en biedt de reiziger de mogelijkheid te leven tussen de Thais, de Thaise cultuur en om de Thaise gastvrijheid te beleven. U verblijft bij een Nederlands / Thaise familie

Online overnachting Thailand boeken

Met de opmars van internet is het boeken van hotels of guesthouses op afstand steeds makkelijker geworden. Ben jij liever zeker van je slaapplek in dat romantische hotel of resort op Koh Pha Ngan of boek je het liefst je eerste nacht in Azië? Dan is het boeken van internet de uitkomst. Het online boeken van overnachtingen in Thailand is via internet zo gedaan en tegenwoordig bijna altijd veilig! Kijk voor (luxe)hotels op Trivago.

Reisgidsen en overnachten Thailand

Wij kunnen niet zonder onze reisgids. Daarnaast regelen wij het overnachten Thailand vaak ter plekke. Een reisgids komt daarin goed van pas omdat er altijd handige tips in staan qua accommodatie Thailand. De schrijvers van deze reisgidsen zijn vaak ter plaatse en weten altijd de leukste ins and outs en de leukste plekjes van een stad. Check hier de beste reisgids Thailand.