Koh Tao

In het begin had je Koh Samui, daarna Koh Pha-Ngan maar tegenwoordig doet Koh Tao hier niet meer voor onder. Met zo’n 21 vierkante kilometer is Koh Tao een waar ‘mini-eiland‘. Zijn grote broer Koh Samui ligt op korte afstand. Met zijn schitterende witte stranden en blauwe zee is Koh Tao echter een waar paradijs. Het eiland telt zo’n 1.400 inwoners die allen leven van het toerisme en dan met name het duiken. Dit is dan ook de grootste reden om naar Koh Tao te gaan. Je vindt er prachtige duikbestemmingen.

Koh Tao

Vandaag de dag komen er duizenden bezoekers naar dit eiland om te genieten van dit kunststukje van moeder natuur. Het water is hier rijk aan verschillende koralen en er bevinden zich vele zeedieren. Het eiland word ook wel ‘schildpaddeneiland‘ genoemd en is alleen per ferry te bereiken. Je vindt hier ook maar enkele ressorts met aan aantal huisjes op het strand. Een heerlijke ‘get-away’.

Hoewel het een klein eiland is vindt je er van alles. Het is een veelzijdig eiland(je) waar iedere toerist zich kan vermaken! Hoewel duiken hier de grootste attractie is (en het is er werkelijk schitterend!) kan je hier ook goed wandelen in de jungles van het eiland. Verwacht uiteraard geen dagen durende jungle-tochten maar voor de afwisseling is het zeker de moeite waard! Mocht je het duiken en het wandelen zat zijn kan je je nog eens prima vermaken in het bijzondere goede nachtleven op Koh Tao.

Wacht echter niet te lang met het bezoeken van dit eiland.  Net als Koh Samui en Koh Phangan wordt er ook hier flink aan de weg getimmerd. Het duurt nog wel een paar jaar voordat hier de resorts uit de grond getoverd worden maar de ontwikkeling gaat snel!

Duiken op Koh Tao

De meeste duik faciliteiten vind je rondom het strand Hat Sai Ri. Vanaf hier, en de grotere guesthouses, kun je alles regelen om te gaan duiken. De mini eilandjes rondom Koh Tao zijn de beste plekken om te duiken en snorkelen. Er zijn meer dan genoeg boten die je hier graag naartoe brengen. Ook het behalen van een duik certificaat is mogelijk op Koh Tao. Bovendien kost dit veel minder dan op andere populaire duik locaties. Het is dus absoluut een aanrader om te gaan duiken als je op Koh Tao bent.

Overnachten Koh Tao

Je kunt het beste overnachten in Koh Tao op en rond Hat Sai Ri en Ao Chalok Ban Kao. Hier vind je niet alleen veel budget accommodaties maar ook de meeste restaurants, duikscholen en bars. De slechte wegen bemoeilijken het vergelijken van verschillende guesthouses. Zeker in het hoogseizoen moet je soms wat moeite doen om een vrije kamer te vinden. Je kunt dan in het hoogseizoen dan ook beter vooruit boeken. De prijzen op Koh Tao zijn gemiddeld wat hoger dan in andere delen van Thailand. Door de relatief grote hoeveelheid aan opties kun je, zeker in het laagseizoen, nog wel een accommodatie vinden die binnen je budget passen. Reken op ongeveer tien tot twintig euro per nacht. Als je alvast online wilt boeken of gewoon even de prijzen wilt bekijken, kun je dit het best doen op Trivago of booking.com.