Historisch Park Ayutthaya

80 kilometer ten noorden van Bangkok vindt je het Historisch Park van Ayutthaya. Ayutthaya is de voormalig hoofdstad van Siam, het oude Thailand. Ayutthaya werd in 1350 gesticht door de Siamese koning U Thong. Uiteindelijk hebben in Ayutthaya 33 koningen geregeerd totdat de stad in 1767 door een Birmaans leger werd verwoest. Ayutthaya wordt gekenmerkt door de enorme hoeveelheid oude tempels en paleizen. Mocht je door Thailand reizen is dit een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen.

Historisch Park van Ayutthaya

De Wat Phra Sri Sanphet is het grootste en belangrijkste bouwwerk in het park. Het is gebouwd in 1448 en in de tussentijd nog twee keer gerestaureerd. Koning Ramathipodi II bouwde hier in 1500 een 16 meter hoge Boeddha die werd bedekt met goud. 170 kilo om precies te zijn! Helaas is dit beeld in 1767 door het Birmaanse leger verwoest en werd het goud omgesmolten. Het Historisch Park Ayutthaya heeft niet alleen de Wat Phra Sri Sanphet maar bevat nog veel meer tempels.

Tempels Ayutthaya

De omgevering en de ruines geven het Historisch Park van Ayutthaya een gewelidige sfeer. Het park staat sinds 1991 dan ook geheel terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een van de tempels is de Viharn Phra Mongkol Bopit, helaas verwoest in 1767 maar opnieuw gebouwd in 1956. Deze tempel bezit overigens één van de grootste bronzen Boeddhabeelden van Thailand. Verder is er de Wat Phra Ram tempel. Deze tempel is in 1369 gebouwd door Koning Ramesuen. In het park zijn ook nog de ruïnes te vinden van de Wat Phra Mahathat, die stamt uit 1374. Een van Ayutthaya’s best bewaarde tempels is de Wat Na Phra Meru, gelegen op de aan de Lop Buri rivier. De mooiste foto’s maak je ’s avonds van de Wat Ratburana, deze is dan prachtig verlicht! Daarnaast is er nog het Bang Pa-In-paleis, Dit is een zomerpaleis wat op ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van Ayutthaya ligt. Dit is slechts een kleine greep uit de verbluffende tempels en paleizen die je hier kunt vinden.

Het Historisch Park van Ayutthaya is gemakkelijk te bereiken vanuit Bangkok. Je kunt het dus makkelijk op eigen houtje bezoeken. Het makkelijkst is de bus of trein wat beide ongeveer anderhalf uur duurt. Een busticket kost ongeveer 45 Baht, een treinticket tussen de 15 en de 20 Baht. Kijk ook eens bij deze routeplanner voor een op maat gemaakt reisplan richting Ayutthaya. Heb je liever een georganiseerde reis kijk dan eens bij het beste reisaanbod voor Thailand.