Chiang Mai

Chiang Mai is na Bangkok de bekendste plaats in Thailand. Het herbergt alles van het unieke en klassieke Thailand. De omgeving is ademend en het wordt ook niet voor niets ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. Chiang Mai ligt aan de oever van de Ping rivier in een groene vallei aan de voet van de bergen in noord Thailand op 700 kilometer van Bangkok. De omgeving biedt naast de schitterende natuur nog eens honderden heilige tempels, verschillende nationale parken, traditionele dorpen en bergstammen. Door de kenmerkende bouwstijl, de mystieke tempels de bergen op de achtergrond is Chiang Mai een populaire stad onder reizigers.

Chiang Mai

In de regio van Chiang Mai wonen ongeveer 150.000 inwoners maar ondanks dat is het een stad met een relaxte, laid-back sfeer. Het is een stad in de categorie Ubud, Hoi An of Pai. Het is een stad met grote contrasten; het heeft een levendig centrum met veel kunst en live muziek maar ook een modern karakter. Het is niet de metropool die Bangkok is. Waar Bangkok meestal ‘you hate it or you love it is, is het hier altijd; ‘you love it!’. De stad heeft een eigen taal, keuken, dans en tradities wat de stad een heerlijke sfeer geeft. Chiang Mai herbergt enorm veel kunst en cultuur en architectuur.

Naast de schitterende omgeving heeft de stad een goed uitgaansleven. Je kan kiezen voor de clubs maar ook voor rustige bars met live muziek. Daar komt nog eens dat je in Chiang Mai heerlijk kunt eten. Het kent bijna alle internationale keukens maar de eetstalletjes zijn misschien nog wel het beste.

Omgeving Chiang Mai

Chiang Mai heeft ruim 300 tempels waarvan de meeste gebouwd zijn tussen 1300 en 1550. De bekendste tempels zijn de Wat Prathat Doi Suthep, Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang en Wat Chiang Man.

Verder vindt je er een schitterend stadspark ‘Buak Had’, en staan de oude stadsmuren en poorten nog overeind. Mocht je ’s avonds in in de stad zijn is het bezoeken van de Night Bazar de moeite waard. Hier worden alle streekproducten verkocht. Chiang Mai is daarnaast de meest gunstige vertrekplaats richting De Gouden Driehoek. Dit is waar Thailand, Myanmar, Vietnam en Laos samen komen. Hoewel Chiang Mai al eeuwen oud is betekend de naam letterlijk ‘Nieuwe Stad’.

De stad biedt genoeg activiteiten voor de toeristen. Je kan er slenteren langs kleine marktjes, raften op bamboevlotten en georganiseerde jungle tochten maken. Voor accommodatie hoef je niet lang te zoeken in Chiang Mai. Van lowbudget hostels naar vijf sterren hotels, in Chiang Mai en omgeving vindt je het allemaal!

Een verblijf in Chiang Mai is een geweldige ervaring. Veel toeristen zijn van plan hier twee of drie dagen te verblijven maar blijven uiteindelijk veel langer. Dat geeft de aantrekkingskracht van Chiang Mai aan. De stad is prima te bereiken vanuit Bangkok met het vliegtuig, de bus of trein.

Vliegtickets Chiang Mai

Als je naar Thailand reist ontkom je niet aan Bangkok. Bijna alle vluchten richting Zuid-Oost Azië gaan via Bangkok. En waar vliegtickets vroeger een groot gat sloeg in je budget kan je nu al vliegtickets boeken voor minder dan €600. Kijk bij vliegtickets Thailand voor meer informatie!