Budget Thailand

Je kan een reis of vakantie in Thailand zo luxe of sober maken als je zelf wilt. Omdat iedereen andere wensen heeft is het moeilijk om een vast bedrag te noemen als richtpunt voor budget Thailand. Zoals zo veel landen in Azië is ook het leven in Thailand goedkoper dan het leven in Nederland. Voor €20-25 per dag redelijk goed kan rondkomen in Thailand. Dan hebben we het over; een overnachting in hostels (privé kamer), eten buiten de deur in normale restaurants, een highlight Thailand bezoeken en wat boodschappen.

Budget Thailand

Het kan uiteraard ook duurder als je wilt verblijven in duurdere hotels en wilt eten in drie sterren restaurants. Het kan ook goedkoper als je genoegen neemt met slapen op dorms, het koken van je eigen eten, etc. Hou er daarnaast ook rekening mee dat populaire bestemmingen als Bangkok, Phuket en Phi Phi, duurder zijn dan minder bekende bestemmingen. Hier betaal je dus ook de hoofdprijs qua overnachtingen, uitgaan en eten of drinken. Als je leeft op een strak schema qua budget Thailand is het regenseizoen de beste periode. Er gaan dan minder mensen richting Thailand en dus zakken de prijzen. De munteenheid in Thailand is de Thaise Baht; €10 is ongeveer 400 Thaise Baht (Januari 2013). Als je een groot bedrag pint betekent dit dan ook dat je portemonnee goed gevuld is. Tip; controleer bij je bank wat het kost om een pin transactie uit te voeren buiten Europa. Dit kan nog wel eens hoog uitvallen.

Reserve Budget Thailand

Op reis of vakantie heb je altijd meer uitgave dan je van te voren in plant. Een highlight is misschien duurder, of je vliegt naar een bestemming in plaats van een busreis etc. Zorg er daarom voor dat je een reserve budget hebt waar je makkelijk bij kan voor de gebruikelijke noodgevallen. Een goed streven is om naast je ‘normale’ budget nog eens 30% tot 40% extra te plannen voor noodgevallen. Zorg er daarnaast voor dat je een creditcard hebt. In het buitenland is dat geen overbodige luxe voor het boeken van vliegtickets of het betalen van hostels!

TIP; de gratis App ‘Currency’ is een handige tool om munteenheden snel en eenvoudig om te rekenen.