Beste Reistijd Thailand

Zoals de meeste landen in Azië is het weer in Thailand tropisch. Met een lengte van 1.650 kilometer is Thailand net als Vietnam een uitgerekt land. Hierdoor delen we Thailand voor het gemak even op in Noord, Centraal en Zuid Thailand. Het is dan ook lastig te zeggen wat de beste reistijd voor heel Thailand is. De één zoekt zon, zee en strand terwijl de ander juist trekkings wil doen n het Noorden van Thailand door een groene omgeving. Waar je ook heen wil; één ding is zeker; met gemiddeld zo’n 27 graden is het in Thailand het hele jaar prima vertoeven.

Beste reistijd Thailand

Een van de redenen dat er veel mensen naar Thailand op vakantie gaan is natuurlijk het mooie weer dat bijna altijd aanwezig is in Thailand. Met een gemiddelde van zo’n 27 graden is dat ook niet vreemd. Toch kan er het jaar door een verschil zitten in de weersomstandigheden in de verschillende gebieden. Het is daarom goed om van te voren de beste reistijd Thailand te controleren zodat je niet in de extreme hitte zit wanneer je een eiland bezoekt of extreem veel regen hebt wanneer je een trekking door de bergen maakt. De maand April is over het algemeen de warmste en droogste maand.

Het regenseizoen in Thailand loopt van Mei tot Oktober en de echte regenval begint meestal in Juli. Bezoek Thailand niet in September als je niet van regen houd, aangezien er dan het meeste regen valt. Het regenseizoen betekend overigens niet dat het dagenlang regent. Net als in de rest van Zuid Oost Azië regent het dan ongeveer één soms twee keer per dag en meestal maar een klein uurtje. De maanden November en December zijn absolute aanraders omdat het landschap dan nog schitterend groen is door regenval in de vorige maanden en de temperatuur niet op zijn hoogst is!

Beste reistijd Thailand per reiziger

De beste reistijd Thailand hoeft niet per se de maand te zijn waarin de minste regen valt. Op vakantie of tijdens je reis door Thailand wil je het liefst geen regen maar het voordeel van regen is wel dat de natuur op haar mooist is. Rijstvelden zijn groener, watervallen stromen harder en bergen zijn en bossen ogen mooier. Zeker in het noorden van Thailand is het daarom aan te raden juist na of tijdens het regenseizoen te reizen. Als je meer van het eiland hoppen en feest bent kan je beter in het droge gaan.