Bangkok

Als je in Thailand bent ontkom je niet aan Bangkok. Bangkok wordt ook wel de hoofdstad van Zuid-Oost Azië genoemd. Ten eerste omdat alle internationale vluchten landen in Bangkok. Ten tweede omdat bijna alle tours en of verkeer vanuit of door Bangkok lopen. Bangkok kan met recht ‘de backpackers hoofdstad’ van Azië worden genoemd en misschien ook wel van de wereld. Als je door Khao San Road loopt in Bangkok snap je direct waarom.

Bangkok

Bangkok is een bruisende stad waar je kan feesten tot ‘s morgens vroeg maar ook kan relaxen of een leuk uitje net buiten de stad kunt boeken. Het bied zowel voor de budget reiziger als voor de luxe reiziger meer dan genoeg keuze aan restaurants en slaapplaatsen om uit te kiezen. Door de vele illegale inwoners weet niemand precies hoeveel mensen er werkelijk in Bangkok wonen. Het aantal geregistreerde bewoners is 8.160.522 (Juli 2007). Het contrast tussen arm en rijk is in Bangkok heel erg zichtbaar. In sommige delen rijzen de modernste kantoorpanden uit de grond terwijl enkele kilometers de ‘slums’ (sloppenwijken) liggen.

Highlights Bangkok

Dat veel toeristen richting Bangkok reizen heeft te maken met het feit dat Bangkok enorm veel bezienswaardigheden heeft. We zullen de belangrijkste vermelden.

Tempels Bangkok

Bangkok heeft enorm veel tempels om te bezichtigen. Zoals bekend speelt het Boeddhisme een belangrijke rol in het leven van de Thai. Er worden dan ook tot op de dag van vandaag nog Boeddhistische tempels bijgebouwd. Tempels worden in Thailand ook wel ‘Wat‘ genoemd. De meeste tempels worden gekenmerkt doordat ze mooi versierd zijn en door de gouden accenten die meteen opvallen.

Een van de bekendste, oudste en meteen de grootste in heel Thailand, is de tempel met de Liggende Boeddha, ook wel de ‘Wat Pho’ genoemd. Andere tempels die zeker het bezoeken waard zijn, zijn: Wat Traimit, Wat Phra Kaew, Wat Saket, Wat Pathum Wanaram en Wat Arun. Wees niet bang dat je de tempels niet kunt vinden. Er zijn genoeg tours te boeken en de meeste TukTuk drivers brengen je er graag heen.

Chatuchakmarkt (Weekend Market)

De Chatuchakmarkt is met geen andere markt te vergelijken. Deze markt wordt beschouwd als een van de grootste markten ter wereld. Onder de Thaise mensen is deze markt ook wel bekend als de ‘JJ’ markt, dit omdat het dicht bij de JJ Mall ligt. De markt heeft zo’n 15.000 stalletjes. ‘Shopaholics’ kunnen zich hier dan ook helemaal uitleven. De Chatuchakmarkt wordt ook wel de Weekend Market genoemd omdat deze markt op zaterdag en zondag is. De markt wordt elke week bezocht door zo’n 300.000 mensen! Dit zijn net zo veel mensen als er in de stad Utrecht wonen. Op de markt zelf vind je vele lokale producten als kunst, levende dieren, boeken, kleding etc.

Vimanmekpaleis

Het  Vimanmekpaleis is een onbekende highlight in Bangkok maar zeker het bezoeken waard. Het Vimanmekpaleis is een voormalig koninklijk paleis. in 1901 is het paleis volledig opnieuw opgebouwd van teakhout. Het paleis dient tegenwoordig als museam waar kunst, foto’s en handwerk van koning Rama V te zien is. In 1982 is het paleis volledig gerestaureerd op verzoek van Koningin Sirikit. Hierdoor is het nu een belangrijke toeristische trekpleister geworden. Het Vimanmekpaleis wordt als het grootste teakhouten gebouw ter wereld beschouwd.

Het uitgaansleven Bangkok

Wellicht wel het bekendst geworden door de film The Hangover is het uitgaansleven in Bangkok. En het moet gezegd worden; het is inderdaad legendarisch. Aziaten vinden dat het leven plezierig moet zijn en dat zie je terug in het uitgaansleven. Bangkok kent enorm veel bars, restaurants, de bekende karaoke tentjes, clubs etc. Je zult versteld staan van de diversiteit en de aantallen uitgaansgelegenheden in Bangkok. De bekendste straat in Bangkok is Khao San Road. Zeker voor de backpackers is dit een ‘must be’. Je vindt hier clubs, barretjes, straatmuzikanten, restaurantjes en nog veel meer. Doordat het uitgaansleven hier goedkoper is dan in Nederland moet je niet verbaasd zijn als je, net als in The Hangover,  een meer dan bijzondere avond beleefd.

Vliegtickets Bangkok

Als je naar Thailand reist ontkom je niet aan Bangkok. Bijna alle vluchten richting Zuid-Oost Azië gaan via Bangkok. En waar vliegtickets vroeger een groot gat sloeg in je budget kan je nu al vliegtickets boeken voor minder dan €600. Kijk bij vliegtickets Thailand voor meer informatie!